Artiesten spelen niet voor Zaans clusterdebat


Noordhollands dagblad 10-6-2018 Rob Zwart
Artiesten spelen niet voor Zaans clusterdebat

Ruben Hoeke.

Het ’guerillaconcert’ van poppodium De Flux gaat niet door omdat drie muzikanten hun medewerking hebben ingetrokken.

Ruben Hoeke, Edgar Koelemeijer en Jeroen Booij zouden aanstaande zondag op de Gedempte Gracht in Zaandam spelen tijdens een manifestatie voor het cultuurcluster. Daarin moet ook de popzaal komen die de drie muzikanten dringend nodig vinden.

Nu de nieuwe coalitie van Zaanstad zegt te streven naar een poppodium elders, als het cultuurcluster niet doorgaat, zijn zij gaan twijfelen. Uiteindelijk kiezen de drie artiesten er voor geen instrument te zijn in een politiek spel en komen zij niet spelen.

Ruben Hoeke zou niet spelen voor of tegen het cultuurcluster, zegt hij. Hij wil alleen dat Zaanstad een goed poppodium krijgt. Als dat er hoe dan ook toch komt, mengt hij zich liever niet in de discussie over het cultuurcluster.

Edgar Koelemeijer heeft de discussie niet zo goed gevolgd. „Maar je hoeft tegen mij maar een keer te zeggen dat het om een nieuw poppodium gaat, dan ben ik er. Nu blijkt het anders te zitten.”

De Flux heeft in de loop van maandag besloten het hele evenement af te blazen.

Vincent Krüger van De Flux vindt dat jammer want hij heeft veel energie gestoken in het voorbereiden van de verhuizing.

„Bovendien is het helemaal niet zeker dat er zonder cultuurcluster toch een poppodium komt. Het is een streven, meer niet. Hij begrijpt het besluit van het trio wel. „De druk vanuit het nee-kamp is enorm.”

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.