Zaanstad wil stadsrapper (met cultuurklusterrap)


De Orkaan 29-1-2017

Zaanstad wil stadsrapper (met cultuurklusterrap)

zaanstad-rap-300x96Zaanstad is op zoek naar een nieuwe stadsdichter. Maar… “de toekomstige stadsdichter weet met zijn gedichten of rapteksten ook jongeren aan te spreken”. Een stadsrapper dus.

Als sollicitatie moet de stadsrapper “een gedicht over de realisatie van het cultuurcluster in Zaanstad” insturen.

Wij zijn benieuwd! (en doen misschien wel mee)

Wat wil Zaanstad? Een dichter/rapper die “gevraagd of ongevraagd belangrijke gebeurtenissen en onderwerpen in zijn gedichten verwerkt”.

Het doel van de stadsdichter is poëzie dichter bij de inwoners te brengen en bijzondere gebeurtenissen op een dichterlijke manier meer bekendheid te geven. Ook kan de dichter bij bijzondere gelegenheden een gedicht voordragen. Hij is objectief, onafhankelijk en heeft geen politieke uitstraling. De dichter mag kritisch, maar niet beledigend of kwetsend zijn voor (groepen) burgers. ‘Stadsdichter’ is een eretitel. Het is een eervolle rol voor een periode van 2 jaar.

De nieuwe stadsdichter moet in Zaanstad wonen en “goed kunnen dichten (met inbegrip van rapteksten)”.

De toekomstige stadsrapper moet een motivatiebrief met een korte CV insturen en twee zelfgeschreven gedichten sturen: “een bestaand gedicht en een gedicht over de realisatie van het cultuurcluster in Zaanstad” naar stadsdichter@zaanstad.nl (tot 19 februari).

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.