Vuurwerk tijdens NH-Meetup CultuurclusterRadio en TV Zaanstreek 28-2-2018 

ZAANDAM – NH Nieuws organiseerde dinsdag 27 februari een meetup over het Cultuurcluster in de Bieb aan de Westzijde. Deze nog te bouwen cultuurtempel moet een hele rits culturele instellingen onder een dak brengen. Maar er is grote verdeeldheid. Zo zijn de Kultuurklutsers tegen de komst van een cultuurhuis en willen de cultuur over de stad gespreid houden. De culturele instellingen (FluXus, De Bieb, Filmhuis de Fabriek, Podium de Flux en de lokale omroep) willen naar het Cultuurcluster verhuizen. In de gemeenteraad liggen de standpunten uiteen. De collegepartijen en GroenLinks zijn voor. De oppositie ziet het niet zitten. De Kultuurklutsers zijn druk bezig om handtekeningen te verzamelen voor een referendum. Het minimum aantal van 5000 is inmiddels binnen.

Kortom, een onderwerp dat de gemoederen meer dan bezig houdt. Ook in de verschillende campagnes met het oog op de raadsverkiezingen van 21 maart is het Cultuurcluster één van de speerpunten. Logisch, omdat de samenstelling van de raad er na 21 maart wel eens heel anders uit kan zien.

Maarten Edelenbosch, presentator van het programma NH Kiest (van de regionale omroep NH), had zijn handen er vol aan om de kemphanen uit mekaar te houden. Radio & TV Zaanstreek was aanwezig en maakte een uitgebreide reportage en haalde de belangrijkste debaters na afloop nog even voor de eigen camera.

Uitzending NH Kiest

De uitzending van NH Kiest met de Meetup Cultuurcluster kun je bekijken op de website van NH Nieuws.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.