Mogelijkheid referendum cultuurcluster onderzocht


De Orkaan 19-1-2017

Vandaag worden door Jan de Bruin, een van de initiatiefnemers van Kultuurklutser, de eerste 500 handtekeningen aan Burgemeester en Wethouders overhandigd.

De handtekeningen werden verzameld omdat de groep graag ziet dat er een referendum wordt gehouden over het al dan niet bouwen van het nieuwe cultuurcluster.

Deze maand vroeg Inverdan-wethouder Addy Verschuren de gemeenteraad om € 7,7 miljoen extra uit te trekken voor het gebouw. Daarmee valt het fiks duurder uit. In december al vertelde wethouder Dick Emmer de raad dat geen aannemer het Cultuurcluster wil bouwen voor de prijs die het college van B&W daarvoor over heeft.

De raadsleden René Tuijn (PvdA), Maikel Kat (SP), Natasja Groothuismink (Rosa) en Martin Hoek (D66) bereiden, op verzoek van alle fractievoorzitters, het proces rond het referendum voor.

Een belangrijk onderdeel in dit proces is het beoordelen of het besluit dat B&W aan de gemeenteraad op 12 januari heeft voorgelegd referendabel is. De gemeenteraad heeft twee hoogleraren Bestuursrecht, Solke Munneke van de Rijksuniversiteit Groningen en Jon Schilder van de Vrije Universiteit Amsterdam ingeschakeld om hierbij te adviseren.

Op16 februari wordt door de gemeenteraad besloten of er het referendum er komt.

December maakten we dit filmpje:

Update 19-01-2017 22:35 uur
Met het overhandigen van de eerste 600 handtekeningenaan burgemeester Vreeman  (video) is het referendum vanavond officieel aangevraagd!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.