Aanvalsplan voor haperende Kultuurklutser


Dit bericht verscheen in het Noordhollands Dagblad

ZAANSTAD – De actiegroep Kultuurklutser die via een referendum de bouw van een cultuurpaleis bij het station wil tegenhouden, beraadt zich volgende week op een actieplan om het vereiste aantal handtekeningen te halen.

Door Rob Swart – 3-8-2015, 16:54 (Update 3-8-2015, 16:54)


De teller op kultuurklutser.nl blijft nu steken op een kleine 1900 handtekeningen, terwijl er 5000 nodig zijn om een referendum af te dwingen. Initiatiefnemer Jan de Bruin heeft er vertrouwen in dat hij dat aantal kan verzamelen. Dat de groei van het aantal ondertekenaars van het referendumverzoek vrijwel tot stilstand is gekomen, wijt hij vooral aan de vakantie. Volgende week is de groep rondom Kultuurklutser weer compleet en gaat de actie op voor de tweede helft. Er worden flyers, stickers en raambiljetten gedrukt en de groep gaat bedenken hoe het verzet nog verder gemobiliseerd kan worden. De Bruin: ,,Als de mensen die het nu al steunen er nog twee ondertekenaars bij zoeken, zijn we klaar. Zo simpel kan het zijn.’’

De Bruin ziet niets in het plan van de gemeente om de bibliotheek, filmhuis, muziekschool, beeldende kunst en een poppodium in één gebouw – het cultuurcluster – onder te brengen. Het is zonde van het geld, vindt De Bruin, niet in de laatste plaats omdat het de duurste vierkante meters in Zaanstad zijn. In plaats van een investering in een gebouw ziet hij veel liever dat er geld in kunstbeoefening wordt gestoken.

De gemeente wil met het cultuurcluster een publiekstrekker van formaat naar het centrum halen, waardoor het aantrekkelijker wordt.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.