Oproep: kom naar de raadszaal op 2, 9 en 16 februari 2


Beste mede kultuurklutsers,

U hebt allemaal uw fysieke (!) handtekening gezet voor een referendum tegen (misschien een enkeling juist vóór) het cultuurcluster. Daarvoor onze hartelijke dank.
Heeft u dat nog niet gedaan, dan kan dat alsnog. Hier kunt u zien waar, of zelf de lijsten downloaden en printen.
Zoals u wellicht heeft kunnen lezen is de aanvraag voor het referendum d.m.v. het indienen van de eerste (564) handtekeningen, waarvan er 525 zijn goedgekeurd, inmiddels een feit.
Maar daarmee zijn we er nog niet…

Ten eerste loopt er momenteel een onderzoek of het kredietbesluit t.a.v. het inmiddels alweer miljoenen duurder geworden cultuurcluster wel referendabel zou zijn. Wij denken van wel, maar het is aan de Raad om daar op 16 febuari a.s. over te beslissen.
Mocht zij besluiten dat het kredietbesluit inderdaad referendabel is, dan betekent dit nog niet automatisch dat het referendum er ook komt.
Daar zijn dan nog steeds minimaal 5000 geldige handtekeningen van kiesgerechtigde Zaankanters voor nodig en wel binnen 6 weken na het besluit.
We zitten pas op ongeveer de helft…
Bij deze roepen wij iedereen met hart voor cultuur voor heel Zaanstad op om ook zelf een handtekeningenlijst te downloaden en te printen en uw Zaanse familie, vrienden, collega’s, klanten, clubgenoten en buren in de gelegenheid te stellen om ook te tekenen voor een referendum over het cultuurcluster. Met uw hulp moet dit lukken!
De Raad mag natuurlijk ook zelf een referendum uitroepen, maar die kans achten wij klein.

Ten tweede dient de Raad nog te beslissen of “zij” die 7,7 miljoen extra (totaal dus minstens 30 miljoen van ons belastinggeld) voor dit cult(d)uurcluster eigenlijk wel uit willen geven. Ook dat besluit valt op 16 februari.

Ondertussen is de propaganda-oorlog van het college en inmiddels ook van het bestuur van Fluxus en van de Fabriek verder opgelaaid. Zelfs “alternatieve feiten” worden daar niet bij geschuwd.
De Raad wordt intussen (maar eigenlijk al sinds de NS deal, -waarmee deze hele ellende begon) voorgehouden dat het cultuurcluster niet meer te stoppen zou zijn.
Wij geloven en hopen uiteraard nog van wel.

Onze laatste kansen om, – voor de definitieve besluitvorming op 16 februari, – de Raad te bewegen om het college uit hun, – peperdure en achterhaalde, – roes te halen zijn donderdag 2 februari en donderdag 9 februari aanstaande, tijdens het Zaanstad Beraad.
Op 2 februari staat dan eindelijk het “Raadsbesluit inzaken de definitieve budgetaanvraag voor de investering en exploitatie van het Cultuurcluster” op de agenda, op 9 februari het (al dan niet toestaan van een) referendum in deze. Op deze beide avonden gaat de raad over genoemde punten met elkaar in gesprek en mag er ingesproken worden door burgers en andere belanghebbenden.
Iedereen die zich aanmeldt heeft (slechts) 5 minuten de tijd voor zijn/haar betoog.
Voor 2 februari hebben o.a. de gemeente Zaanstad en Fluxus daartoe nu al een hele batterij vóórstanders van het cult(d)uurcluster in stelling gebracht. Voor 9 februari toont het raadsinformatiesysteem nog geen aanmelders.
Het is nu dus dringend van belang dat zich voor beide dagen ook (wakkere) tegenstanders van het cultuurcluster aanmelden om in te spreken. Dat kan tot op de dag van het Zaanstad Beraad zelf – via e-mail naar raadsgriffie@zaanstad.nl.

good-vibes-4

De raadsvergaderingen, ook die op 16 februari waarin er besloten wordt, zijn openbaar en beginnen om 18:45 uur.
Wij roepen hierbij dan ook ALLE mede-kultuurklutsers,cultuurliefhebbers en overige Zaanse belastingbetalers op om, ook als u niet durft in te spreken, de Raad vanaf de publieke tribunes te overdonderen met uw aanwezigheid en de nodige meegebrachte spandoeken (en dergelijke).

 

 

Alvast hartelijk dank en houd stand!

 

Vriendelijke groeten,
namens Kultuurklutser,

 

Peter Goldstein


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 gedachten over “Oproep: kom naar de raadszaal op 2, 9 en 16 februari

  • Peter Bericht auteur

   Beste J. Lageweg,

   Het adres raadsgriffie@zaanstad.nl is een e-mail adres.
   Daar kan je een mail heen sturen met je eigen e-mail adres als afzender om je op te geven om in te spreken.
   Een bevestiging van de griffie zal je na opgave ook per mail ontvangen op je eigen e-mail adres ontvangen.
   Wat voor programma of webmail applicatie je gebruikt om te mailen moet je zelf weten.
   Het is dus geen adres van een website o.i.d. waar je op kan inloggen…