Aanbesteding Cultuurcluster opnieuw online


De Orkaan 21-11-2017

Uiterlijk 2 maart 2018 moeten bedrijven die het Cultuurcluster in Zaandam willen bouwen hun voorstellen indienen. Op 31 december 2019 moet het gebouw af zijn. De aanbesteding is online te vinden.

Een eerdere poging strandde omdat er destijds geen kandidaten waren die het cluster voor de aangeboden prijs van € 26 à 30 miljoen wilden bouwen. Zaanstad heeft het krediet inmiddels met € 7,7 miljoen verruimd.

In de stukken bij de aanbesteding wordt nog eens teruggegaan in de geschiedenis toen in 2013 een bibliotheek bij het station gepland werd. Sindsdien is er veel veranderd, het gaat nu om een

“hoogwaardig cultuurgebouw in het stadshart van Zaandam (…) Het zorgt ook voor de benodigde reuring in het stadshart tot laat in de avond en voor sociale veiligheid in de openbare ruimte.”

Dönercompany

Voordat er gebouwd kan worden moet er nog een vlekje worden weggewerkt:

“Het bouwplan is gezien de beoogde functies in strijd met de voorschriften van het bestemmingsplan voor wat betreft de horeca en de bioscoop.”

Behalve Wonders to go, Subway en Smullers komt er ook een vestiging van de Dönercompany in het gebied. Met de drie horeca-inrichtingen in het Cultuurcluster (Grand Café, Muziekcafé, Bar Poppodium) zijn dat er drie teveel. Ook mag er mag één bioscoop in het gebied komen – en die is er al: Pathé.


Lees hier het Orkaan-dossier over het Cultuurcluster


Dit krijgen de nieuwe bespelers qua ruimte:

Per werkdag rekent Zaanstad op 1131 auto’s die met bezoekers naar het cluster komen, parkeren moet in de Hermitage.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.