De Zaanse Huiskamer met fietsenstalling 1


Cultuurcluster ‘De Zaanse Huiskamer’ NHD vrijdag 19 juni 2015spandoek_bouwterrein

In het paginabrede artikel van vandaag komen de directeuren van Filmhuis De Fabriek, de Bibliotheek en Fluxus aan het woord. Hun uitspraken ondersteunen precies waarvoor de initiatiefnemers van het KULTUURKLUTSER-referendum staan!

Parwin Mirrahimy van De Fabriek verklaart onomwonden dat zij gedwongen wordt mee te doen omdat zij anders haar subsidie kwijt raakt. Marga Rosier van De Bieb wil in haar prachtige, historische en goed geklimatiseerde omgeving van de Verkade fabriek blijven en Harrie Swinkels van Fluxus legitimeert een deel van de kostprijs van € 30.000.000 door een fietsen-stalling op te voeren.

Een poppodium op het Hembrugterrein zal zeker niet ‘stand-alone’ worden met een toenemend aantal festivals in een omgeving die meer potentie heeft dan het Westergasfabriekterrein te Amsterdam.

Ik dank mijn voormalige, goede collega’s voor hun kritische beschouwing inzake nut en noodzaak van een te stichten cultuurcluster en de totaal overbodige investering daarin die de komende 50 jaar zwaar op de (cultuur)begroting zal drukken.

Jan de Bruin


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een gedachte over “De Zaanse Huiskamer met fietsenstalling