We’re only in it for the money


 Trijntje Oosterhuis zingt dinsdag in de meest overschatte liedjestombola van het westelijk halfrond en ik moest denken aan De Kade. In de nadagen van deze Zaanse poptempel deed de directeur een zoveelste poging om goodwill te kweken bij het stadsbestuur. Er was geld nodig, want de organisatie dreigde ten onder te gaan. Daarom waren de raadsleden uitgenodigd voor het aanhoren van een kort bedelpraatje. Aansluitend mochten ze met hun partner naar de grote zaal. Gratis. Daar trad de ook toen populaire Trijntje Oosterhuis op.

Niet eerder verschenen er zoveel politici in De Kade.

Korte tijd later ging de deur van het gebouw definitief op slot. De noodzakelijke financiële steun was achterwege gebleven. Zaanstad werd de enige Nederlandse plaats van formaat zonder gemeentelijk poppodium.

Over drie jaar vindt waarschijnlijk de ontsluiting plaats van het Zaandamse cultuurcluster. Met een gloednieuw poppodium. Opeens klotsen de benodigde miljoenen langs de plinten.

Ik stel voor om Trijntje bij de officiële opening ‘Walk along’ te laten zingen. De lokale dames en heren volksvertegenwoordigers uit te nodigen. En hen opnieuw een toepasselijk cadeau te geven. Het dan precies vijftig jaar oude Frank Zappa-album ‘We’re only in it for the money’

Zappa

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.